fbpx

Aito Tervas hirsisauna

Terveellinen käsityönä tehty hirsisauna omaan pihaan

Hirsirakennusten suosio on helppo ymmärtää. Hirsi tasaa ilman kosteuden luontaisesti ihmiselle sopivaksi, jolloin hirsirakennuksessa on hyvä hengittää. Havupuun hyväntuoksuinen pinta on antibakteerinen, joka myös pitää ilmaa miellyttävän raikkaana.

Tutkimukset ympäri maailmaa tukevat perimätietoamme puun terveydellisistä ominaisuuksista. Puun on todettu alentavan stressiä ja verenpainetta, mutta myös vaikuttavan myönteisesti ihmisten käyttäytymiseen. Myös puupinnan kosketus on muita materiaaleja lempeämpi.

Kotimainen hirsisauna on ympäristöystävällinen valinta

Hirsisauna on myös ekoteko. Kasvaessaan puu sitoo ilmasta hiilidioksidia. Kun puusta tehdään hirsisauna, säilyy puuhun varastoitu hiili puussa koko saunan elinajan, joka hirsirakennuksella onkin todella pitkä. Voidaankin sanoa, että hirsirakentaminen on puun ympäristöystävällisintä käyttöä. Hirsisaunaan varastoitunut hiilidioksidimäärä ei olekaan ihan vähäinen, sillä kaikessa sen puussa on sitoutuneena ilman hiilidioksidia tuplasti oman painonsa verran.

Tervas saunat rakennetaan käsityönä

Käsinveistetty hirsisauna kestää sekä katsetta että aikaa

Tervas® hirsisaunat veistetään vastuullisesti kasvatetuista havupuuhirsistä kuivissa tehdasoloissa. Yksityiskohdissa näkyy veistäjän kädenjälki, joka on osa saunan henkeä. Tervas® hirsisauna on rakenteiltaan konstailematon ja jokainen yksityiskohtakin tehdään kestämään käyttöä ja aikaa. Yksiaineisena hirsi kestää erinomaisesti kosteusvaihteluita ja säärasitusta.

Tervas rakennetakuu 12 vuotta

12 vuoden Takuu

Tervas® saunan hirsi- ja runkorakenteille annamme 12 vuoden takuun. Takuuaika alkaa saunan luovutuksesta asiakkaalle. Saat olla turvallisin mielin myös saunasi valmistuksen, kuljetuksen ja asennuksen ajan, sillä Tervas® saunasi on vakuutettu kattavasti luovutukseen asti.

Tervas® sauna palauttaa aidon saunan leppoisuuden

Tavallisissa asuntosaunoissa asunnon huonekorkeus sanelee saunan mitoituksen. Saunan katon eristyksen ja tuuletuksen vuoksi saunan huonekorkeus on muita huoneita alempi, jolloin lauteiden yläpuolelle ei jää paljon tilaa. Ylälaude on normaalisti vain metrin korkeudella, jolloin alalaude vuorostaan jää 60 senttiin.

Monissa matalissa kellarisaunoissa korkeudet ovat tätäkin alhaisemmat. Alalaude ja varpaat jäävät aivan liian alas, kun kiuaskivien yläpinta on 80 sentissä. Nämä asuntosaunojen mitoitukset ovat vakiintuneet yleiseen käyttöön ja myöskin pihasaunoihin, vaikka siellä korkeus on vapaa, vain taivas kattona.

Tervas hirsisauna löylytakuu
Tervas löylytakuu

LÖYLYTAKUU -MITOITUS TAKAA LÖYLYNAUTINNON​

Palautimme Tervas® saunoihin esi-isien saunojen mitoituksen. Aidon löylynautinnon takaamiseksi nostimme alalauteen kiuaskivien tasolle. Kun koko saunoja varpaita myöten on kuumien kiuaskivien yläpuolella, leviää tasainen lämpö leppeästi ja viipyilevästi saunojan nautittavaksi.

Varpaisiin asti lämpöä saadakseen löylyä ei nyt tarvitsekaan heittää yli tarpeen, vaan juuri sopiva lämpö riittää. Koko saunomisen luonne muuttuu polttavana syöksyvistä löylyistä savusaunamaisen leppeästi leviävään ja viipyilevään lämpöön.

Tervas® saunassa on korkeutta myös lauteiden yläpuolella, jolloin siellä on tilaa terävimmän löylyn sekoittua happirikkaaseen ulkoilmaan, ja sieltä laskeutua ja tasoittua lauteille. Hyvän ja säädettävän ilmanvaihdon sekä miellyttävän lämpötilan ansiosta lauteilla on hyvä hengittää ja siellä viihtyy pidempäänkin.

Koe “Saunan henki”

"Ovenraosta tulvahtaa kasvoillesi lämmin höyrypilvi vienoisen tervaksen tuoksun kera. Näet kuinka tulipesässä loimottava valkea luo saunaan hämyisän hehkun ja kuulet tulen ritisten nuolevan puuta. Nouset ylälauteelle lähemmäksi lämpöä. Tartut kauhaan ja heität vettä kuumille kiville. Löyly täyttää huoneen sihinän siivittämänä. Tunnet kuinka lämpö kihelmöi ihollasi höyryn tiivistyessä siihen. Suljet silmäsi ja nautit syvälle tunkeutuvasta lämmöstä. Mielesi tyhjenee ja nautit tästä hetkestä."
Me Tervaksella pidämme tärkeänä, että jokaisessa saunassamme on koeattavissa oikea "saunan henki".
Tervas saunatili rahoitus

Aina sopiva kuukausierä!​

TERVAS® TÄYSVALMIS™ SAUNA alk. 239€/kk

TERVAS® VALMISSAUNA tontille tuotuna alk. 160€/kk

(ilman rakennuslupaa, maatöitä, perustuksia ja muita ennakoivia työvaiheita)

Tervas® Lastu alkaen 233€/kk.

Tervas® Kaarna alkaen 210€/kk.