fbpx
Tervas löylytakuu

Tervas® sauna palauttaa aidon saunan leppoisuuden

Tavallisissa asuntosaunoissa asunnon huonekorkeus sanelee saunan mitoituksen. Saunan katon eristyksen ja tuuletuksen vuoksi saunan huonekorkeus on muita huoneita alempi, jolloin lauteiden yläpuolelle ei jää paljon tilaa. Ylälaude on normaalisti vain metrin korkeudella, jolloin alalaude vuorostaan 60 sentissä. Monissa matalissa kellarisaunoissa korkeudet ovat tätäkin alhaisemmat. Alalaude ja varpaat jäävät aivan liian alas, kun kiuaskivien yläpinta on 80 sentissä. Nämä asuntosaunojen mitoitukset ovat vakiintuneet yleiseen käyttöön ja myöskin pihasaunoihin, vaikka siellä korkeus on vapaa, vain taivas kattona.

Palautimme Tervas® saunoihin esi-isien saunojen mitoituksen. Aidon löylynautinnon takaamiseksi nostimme alalauteen kiuaskivien tasolle. Kun koko saunoja varpaita myöten on kuumien kiuaskivien yläpuolella, leviää tasainen lämpö leppeästi ja viipyvästi saunojan nautittavaksi. Varpaisiin asti lämpöä saadakseen löylyä ei nyt tarvikaan heittää yli tarpeen, vaan juuri sopiva lämpö riittää. Koko saunomisen luonne muuttuu polttavana syöksyvistä löylyistä savusaunamaisen leppeästi leviävään ja viipyvään lämpöön.

Tervas® saunassa on korkeutta myös lauteiden yläpuolella, jolloin siellä on tilaa terävimmän löylyn sekoittua happirikkaaseen ulkoilmaan, ja sieltä laskeutua ja tasoittua lauteille. Hyvän ja säädettävän ilmanvaihdon sekä miellyttävän lämpötilan ansiosta lauteilla on hyvä hengittää ja siellä viihtyy pitempäänkin.

Koe “Saunan henki”

"Ovenraosta tulvahtaa kasvoillesi lämmin höyrypilvi vienoisen tervaksen tuoksun kera. Näet kuinka tulipesässä loimottava valkea luo saunaan hämyisän hehkun ja kuulet tulen ritisten nuolevan puuta. Nouset ylälauteelle lähemmäksi lämpöä. Tartut kauhaan ja heität vettä kuumille kiville. Löyly täyttää huoneen sihinän siivittämänä. Tunnet kuinka lämpö kihelmöi ihollasi höyryn tiivistyessä siihen. Suljet silmäsi ja nautit syvälle tunkeutuvasta lämmöstä. Mielesi tyhjenee ja nautit tästä hetkestä."
Me Tervaksella pidämme tärkeänä, että jokaisessa saunassamme on koeattavissa oikea "saunan henki".
Tervas saunatili rahoitus

Aina sopiva kuukausierä!

TERVAS® TÄYSVALMIS SAUNA alk. 239€/kk

TERVAS® VALMISSAUNA tontille tuotuna alk. 160€/kk

(ilman rakennuslupaa, maatöitä, perustuksia ja muita ennakoivia työvaiheita)

Tervas® Lastu alkaen 233€/kk.

Tervas® Kaarna alkaen 210€/kk.